Resitrix EPDM dakbedekkingsmateriaal
Resitrix EPDM dakbedekkingsmateriaal
Resitrix EPDM dakbedekkingsmateriaal

EPDM dakbedekkingsmateriaal

EPDM is een ongewapende gevulkaniseerde dakmembraan met een lange levensduur. Deze membranen zijn geschikt voor geballaste en verkleefde daksystemen en zijn op maat leverbaar. Hierdoor kan een dak snel waterdicht afgewerkt worden en wordt afval tot een minimum beperkt.

Resitrix MB is een thermisch lasbare EPDM dakbaan voorzien van een ingevulkaniseerde glasdraadwapening en een cacheerlaag met hoogpolymeer SBS.
Resitrix SK is een thermisch lasbare EPDM dakbaan voorzien van een ingevulkaniseerde glasdraadwapening en een zelfklevende cacheerlaag met hoogpolymeer SBS.
Beide producten hebben een levensduurverwachting van 50 jaar en zijn geschikt voor elke dakvorm, 100% bestand tegen ozon-, UV- en infraroodstraling.
Resistit E-SK is een zelfklevende gewapende EPDM leverbaar in verschillende breedtes. Deze banen zijn uitermate geschikt voor goten, kozijnen, dorpels en gevelelementen.


Hertalan Rubber Products vindt zijn oorsprong in 1895 onder de vleugels van Hertel. Vanaf de zestiger jaren produceert Hertalan de bekende Hertalan EPDM dakbedekking. Hiermee waren zij niet alleen Europa’s eerste producent van EPDM dakbanen maar in de Benelux ook nog steeds de enige. Een echt Hollands product dat wereldwijd vermarkt wordt

De EPDM van HERTALAN® wordt breed ingezet in dak,- gevel- en vochtkerende systemen, waarbij het assortiment uit de volgende merknamen bestaat: hertalan easy cover en hertalan easy cover FR (membranen) hertalan easy weld (dakbanen), hertalan (vochtkerende EPDM stroken) en hertaled (loodvervanger)

Als eerste Europese producent van EPDM folies biedt HERTALAN® al bijna 50 jaar topkwaliteit dakbedekking. HERTALAN® speelt in Nederland dan ook een belangrijke rol met haar kennis en ervaring. Zij waren de eerste producent van EPDM folie die volledig KOMO gecertificeerd werd voor alle in Nederland geldende daksystemen en de eerste met een vliegvuurbestendige EPDM dakbedekking Nederlands Bouwbesluit.

HERTALAN® levert met hertalan easy cover en hertalan easy weld twee EPDM daksystemen , waarmee u elk dak van de beste EPDM dakbedekking voorziet.

hertalan easy cover is een membraan systeem waarmee u kiest voor kwaliteit, snelheid en gemak. Dankzij de hot bonding membraan techniek kunt u nagenoeg elk dak in één keer afdichten. Membranen hebben het grote voordeel dat de naadverbinding af fabriek wordt geleverd, in het werk hoeven dus enkel de membranen aan elkaar verbonden te worden.

hertalan easy weld is een uniek dakbaansysteem speciaal ontwikkeld voor mechanisch bevestigde dakbedekkingsystemen. Het is een systeem waarbij de dakbanen mechanisch aan de ondergrond worden bevestigd en de naadverbinding wordt gerealiseerd met hete lucht. Afwijkend van traditionele dakbanen, levert Hertalan een dakbaan met circa 28 m² op de rol. Met één enkele naadverbinding realiseert u dus al een dakvlak van circa 56 m². Minder (kopse) naden en dus een snellere verwerking.

HERTALAN® heeft twee EPDM vochtkerende systemen - hertalan EPDM stroken en hertaled - waarmee u ieder bouwwerk water- en winddicht maakt.

hertalan EPDM stroken systeem voor afdichtingtoepassingen en hertaled is een unieke loodvervanger. Met deze systemen beschermt u niet alleen daken, maar ook dakgoten, spouwmuurconstructies, doorvoeren en kozijnen snel en efficiënt tegen lekkage en vochtindringing. De vele voordelen van EPDM strijden om voorrang. U kunt het op nagenoeg iedere ondergrond fixeren, het heeft een bijzonder lange levensduur, is zeer milieuvriendelijk, langdurig flexibel, recyclebaar en onderling te verkleven. Bovendien hebben zuren uit hemel-water geen invloed op dit veelzijdige product.

Met hertalan EPDM stroken kiest u voor kwaliteit, flexibiliteit en gemak. U kunt op nagenoeg elke ondergrond werken en bijna elke verbinding realiseren, dankzij de uitgekiende lijmsystemen en het ruwe oppervlak van het EPDM folie. Dat maakt hertalan EPDM stroken tot de meest ideale oplossing voor onder andere DPC-toepassingen in spouwmuren, rondom kozijnen en in vliesgevels.

hertaled is dé ecologische vervanging van lood, met alle voordelen van onze EPDM kwaliteit. Het is een lichtgewicht materiaal, geleverd op rollen van zes of twaalf meter, zodat u snel meters kunt maken en flink bespaart op arbeidskosten. hertaled is een composiet van EPDM stroken, voorzien van een wapening van strekmetaal. Dankzij dit strekmetaal is het in bijna elke vorm te kloppen of te buigen. Een bijkomend voordeel is dat u met hertaled eventuele onwelkome bezoekers van uw bouwplaats weert, die op zoek zijn naar materiaal voor de nog altijd levendige (zwarte) handel in lood.

Neem even contact met ons op voor meer informatie over ons assortiment EPDM dakfolie.


©